CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

luni, 16 iulie 2012

Macarons - tips&tricks



Acum ceva timp am inceput discutia despre Macarons/Macaroons si am promis ca revin cu mai multe detalii.
Dupa ce am trecut in revista istoria lor si tipurile de tehnici in preparare, iata cateva lucruri de care sa tinem cont atunci cand ne apucam de facut Macaron:
  1. raportul intre bezea si umplutura trebuie sa fie 1:1 sau 2:1
  2. umplutura trebuie sa fie fina si moale, nu lipicioasa sau tare. De asemenea, textura umpluturii trebuie sa fie in asa fel incat sa nu se scurga dintre bucatile de bezea
  3. suprafata bezelei trebuie sa fie neteda si sa aiba un strat foarte subtire crocant care sa acopere structura pufoasa a bezelei
  4. foloseste un termometru la cuptor
  5. foloseste un cronometru pentru fiecare pas al retetei
  6. foloseste o hartie de copt de buna calitate
  7. cand pui bezeaua pe hartia de copt, consistenta aluatului trebuie sa creeze un varf al bezelei, insa trebuie sa fie si suficient de lichid astfel incat marginile sa se raspandeasca putin pe hartie
  8. marimea bezelei trebuie sa fie intre 3 si 5 cm
  9. atunci cand te hotarasti sa faci Macaron, evita zilele cu umiditate crescuta in aer pentu ca s-ar putea ca bezeaua sa nu iti iasa indiferent de strategia aplicata
  10. bezeaua trebuie sa se odihneasca dupa ce a fost pusa in tava si inainte de a intra la cuptor, aproximativ 20 minute, la temperatura camerei. Astfel, contactul cu aerul creaza crusta putin crocanta
  11. dupa ce ai bagat bezeaua la cuptor, fii cu ochii pe ea! Acesta nu este un preparat pe care sa il uiti in cuptor. Daca il tii sub supraveghere atenta eviti sa se arda sau sa se crape
  12. daca, dupa coacere, bezeaua nu se dezlipeste de pe hartia de copt, foloseste putina apa ca sa le desprinzi, iar data viitoare lasa-le mai mult in cuptor. Pune hartia de copt (cu bezelele pe ea) deasupra unui strat de apa, doar 10-15 secunde astfel incat hartia sa se inmoaie si apoi dezlipeste bezelele
  13. umplerea Macaron-elor trebuie sa se faca in ziua in care le-ai copt, dupa ce se racesc.
Pentru mai multe detalii despre bezele si prepararea lor, citeste acest articol.

Daca vreti sa vedeti cum decurge prepararea Macaron, intr-un videoclip de 5 minute, accesati link.

Ne revedem data viitoare cu reteta de Macaron.

Surse: www.giverslog.com
www.seriouseats.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu