CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

luni, 13 august 2012

Caprese Sandwich



De curand mi-am cumparat un nou busuioc in ghiveci. Stiu ca plantele nu rezista in viata mea mai mult de cateva zile, dar de la busuioc am pretentia sa reziste doar pana ce il mancam pe tot.
Nu stiu daca voi reusi nici de data aceasta....Este al patrulea busuioc in ghiveci pe care incerc sa il tin in viata si mi-am pus mari sperante in el.
Entuziasmata fiind de noua mea planta de apartament si avand cateva bile de mozzarella proaspata in frigider (de fapt, mai multe bile avand in vedere ca am gasit-o la oferta intr-un supermarket), m-am gandit sa pregatesc o mica gustarica de pranz pentru prietenii aflati in vizita.
Capresele meu este un pic altfel decat cel clasic si nu l-am transformat intr-o salata (adica nu l-am stropit cu ulei de masline si nici cu otet balsamic), ci mai degraba intr-un sandwich.
Salata Caprese este unul dintre cele mai simple aperitive de origine italiana, provenind din insula Capri si care se serveste cu precadere vara. In insula, salata contine: rosii, mozzarella, ulei de masline, oregano si rucolla. In restul Italiei, rucolla este inlocuita de busuioc.
Cum nu prea ma dau in vant dupa rucolla care mi se pare destul de amara, eu am folosit busuioc. Am avut nevoie de:
  • 2 rosii mari coapte 
  • 5-6 frunzulite de busuioc proaspat
  • 200-250 g mozzarella proaspata
  • sare 
  • piper
Rosiile le-am taiat rondele, la fel si mozzarella. Frunzele de busuioc le-am tocat feliute. Am intercalat rondelele de rosii si mozzarella. Am presarat deasupra frunzele de busuioc, sare si piper.
Simplu ca "buna ziua"!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu