CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

miercuri, 4 iulie 2012

Masa de Ziua Independentei la americani

 
Ziua nationala a Statelor Unite ale Americii este sarbatorita in fiecare an, pe 4 iulie si reprezinta ziua in care s-a adoptat Declaratia de Independenta in 1776. Declaratia de Independenta reprezinta actul de nastere al poporului american si un enunt al filosofiei libertatilor individuale. La 4 iulie 1776, a fost proclamata independenta celor 13 colonii britanice din Lumea Noua.

In aceasta zi, americanii organizeaza tot felul de festivitati, focuri de artificii, picnicuri, jocuri de baseball, concursuri culinare si petreceri pe plaja. In Flagstaff, Arizona, se organizeaza un rodeo in fiecare an, iar in Lititz, Pennsylvania, are loc un festival al lumanarilor plutitoare care premiaza la final "Regina lumanarilor".
In Brooklyn, New York, se organizeaza competitie internationala de mancat hot dog - Nathan's Hot Dog Eating Contest - cu premii in bani si zeci de mii de spectatori. Anul trecut concursul a fost castigat de un american care a mancat 62 de hot dog in 10 minute.


Pe 4 iulie, americanii mananca hot dog, hamburger, porumb, placinta cu mere, salata coleslaw, scoici, curcan prajit si tot felul de prajituri in culorile steagului american (alb, rosu si albastru). Toate sunt preparate la traditionalele "barbeque". Din meniu nu lipseste celebra salata de cartofi cu mustar, maioneza, ceapa si oua, salata de paste, chipsurile, pepenele rosu sau limonada.





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu