CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

miercuri, 29 februarie 2012

Pui inabusit cu sos cremos de vin


Din gama retetelor cu multe detalii si care necesita rabdare si timp, va prezint puiul inabusit cu sos cremos de vin. Reteta nu e complicata, insa presupune multe ingrediente si atentie mare la detalii.

Avem nevoie de :
  • 6 cani apa
  • 1 cana felii subtiri ceapa
  • 1/2 cana felii morcovi
  • 1/2 cana felii subtiri telina verde
  • 1 lingura unt
  • 3 pulpe pui
  • 1 cana vin alb sec
  • 1 si 1/3 cani supa pui sau apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita piper alb
  • 1 foaie dafin
  • 3 linguri faina alba
  • 1/2 cana lapte
  • 250 g ciuperci
 Intr-o oala se soteaza ceapa, morcovul si telina in unt pana se inmoaie. 


Se scot legumele si se dau deoparte.
Se pune in oala carnea taiata bucati si se rumeneste. Se scoate si se pastreaza calda.


In oala se adauga vinul. Se fierbe pana ce scade la jumatate. Se adauga supa de pui si condimentele (sare, piper, cimbru, dafin). Se pune carnea la loc in oala, se acopera si se fierbe insabusit 5 minute sau pana lasa zeama limpede. Se scoate carnea pe un platou.

In sosul ramas de la carne se combina faina si laptele, iar amestecul se adauga in oala treptat. Se fierbe amestecand pana se ingroasa. Se pun legumele la loc in oala si se fierb inabusit maxim 5 minute.


Se adauga in oala si carnea.

 
Intr-o tigaie se soteaza ciupercile (se calesc in putin ulei pana cand apa lasata de ele se evapora), iar cand sunt gata se adauga in oala peste carne.
Se serveste cald.

Pofta la gatit!


2 comentarii:

Anonim

hmmm delicios... Voi incerca si eu reteta ta in curand :-).

Ioana Grigore

Iti multumesc pentru incredere. Sper sa iti placa ce iese!

Trimiteți un comentariu