CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

joi, 3 mai 2012

Restaurante si bucatari de top

Daca va pasioneaza arta culinara si va place sa va documentati in acest sens, cu siguranta sunteti interesati si de restaurantele de top si bucatarii din spatele lor. Ei domina bucataria, creaza preparate deosebite, iar clientii sunt incantati.
In ultimul timp am citit destul de multe despre bucatarii renumiti si cariera lor si, in cautarile mele de pe internet, am dat peste topul creat de cei de la Restaurant Magazine.

Din 2002, Restaurant Magazine din Marea Britanie organizeaza in fiecare an selectia si premierea celor mai bune 50 restaurante din lume. Votarea este realizata de o Academie formata din peste 800 de lideri din industria restaurantelor. Aceasta Academie este alcatuita din 27 regiuni din intreaga lume, iar fiecare regiune are 31 de membri.
Membrii sunt critici culinari, bucatari renumiti, detinatori de restaurante, iar fiecare membru detine 7 voturi. Din cele 7 voturi, cel putin 3 trebuie acordate unor restaurante din afara regiunii de apartenenta a membrului respectiv.
Pentru a participa la acest concurs, restaurantele nu trebuie sa intruneasca nici o conditie specifica.

Pe langa premiile acordate restaurantelor de top, mai sunt premiati si cei mai buni bucatari ai anului, bucatarii cu cele mai mari realizari de-a lungul cariere, dar si bucatarii abia intrati in bransa, dar a caror evolutie merita urmarita pe viitor.

In 2012 castigatorii au fost :

Top restaurante
locul 1 – Noma din Copenhaga, Danemarca (http://www.noma.dk/)


Restaurantul are 2 stele Michelin si este condus de bucatarii Rene Redzepi si Claus Meyer. Numele este un acronim a doua cuvinte daneze « nordisk » (nordic) si « mad » (mancare).
De mentionat ca in 2007 acest restaurant a intrat in top, clasandu-se pe locul 15. Ulterior, 3 ani la rand (2012, 2011 si 2010) s-a clasat pe primul loc in top

locul 2 – El Celler de Can Roca din Girona, Spania


locul 3 – Mugaritz din San Sebastian, Spania


 Cea mai buna femeie chef a anului 2012


Elena Arzak – conduce restaurantul Arzak apartinand familiei inca din 1897.  In ultimii 10 ani, restaurantul ei s-a clasat in top 10 restaurante in cadrul Restaurant Mangazine. Inainte sa preia afacerea familiei, Elena a calatorit mult in Europa si a lucrat in unele dintre cele mai bune restaurante din lume: Maison Troisgros, Le Gavroche, El Bulli.

Bucatarul cu cele mai mari realizari in cariera culinara



Thomas Keller - conduce restaurantul The French Laundry din Yountville, California, unde combina tehnicile frantuzesti clasice cu ingredientele locale americane. Printre preparatele reprezentative sunt: Oysters & Pearls, Salmon Cornets si Coffee & Donuts.
Thomas Keller a deschis si restaurantul Per Se in New York in 2004, un restaurant care se vrea interpretarea urbana a The French Laundry.
Thomas Keller si-a castigat reputatia de a fi unul dintre cei mai influenti bucatari din lume datorita gratiei sale si naturii rezistente ce in final a dus la perfectiune culinara.

Pentru topurile complete si castigatorii din anii precedenti, puteti accesa siteul oficial: www.theworlds50best.com.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu